Ny diagnose - hvad betyder det?

Hej alle sammen og glædelig torsdag!

I går var jeg til min ugentlige psykolog samtale, ude på personlighedforstyrrelse ambulatoriet. Der kunne min psykolog fortælle mig, at de endelig har fundet ud af hvad jeg fejler. Der har de sidste par måneder, været meget tvivl omkring det og mange diagnoser har været overvejet. Nu da de endelig har fundet en diagnose som de er sikker på, kan jeg begynde mit nye behandlingsforløb.

Jeg får derfor fjernet min borderline diagnose og får den erstattet med en skizofreni diagnose. Jeg havde aldrig tænkt at jeg ville få denne diagnose, da alle mine psykologer og læger tænkte jeg var psykotisk. Da min psykolog fortalte mig, at jeg er skizofren, kunne jeg ikke lade være med at blive ked af det. Skizofreni har så mange fordomme og ideen om at folk ville finde mig farlig eller sindsyg ramte mig hårdt. Min psykolog var dog rigtig god, til at få mig til at se det fra en anden vinkel så sidder nu med en befriende følelse. Jeg behøver ikke længere være i det uvidende og spekulerer på, hvad det er jeg fejler. Nu er der blevet sat et ord for det og denne følelse er så ubeskrivelig dejlig.

Jeg starter derfor ude i opus, som kan tilbyde mig en bedre støtte samt læge og psykolog samtaler. Forhåbentlig kan jeg endelig få styr på mit medicin, så jeg kan begynde at leve et "normalt" liv. Det er ikke en hemmelighed, at det er svært at tage mine eksamener med så mange stemmer. Jeg holder dog ved og insisterer på at tage dem, selvom det kræver rigtigt meget.

Hvad tænker i på, når i hører ordet skizofren? og kender i selv nogen der har eller har haft denne diagnose?

- Gratefulmarie


  • Life

Synes godt om

Kommentarer

Karla Kristensen
,
Kære Marie. I mit arbejde har jeg mødt rigtig mange dejlige mennesker som havde skizofreni. Når du får den rigtige medicin og du lærer at styre dine stemmer får du det meget bedre. Susanne havde diagnosen skizo-affektiv og hun havde to stemmer som prøvede at styre hendes liv. Du er meget velkommen til at komme på besøg så vi kan få en snak. Dejligt du har en psykolog du har tillid til. Knus fra Karla
gratefulmarie
gratefulmarie,
Hej Karla, jeg vil meget gerne komme forbi på et tidspunkt så vi kan få snakket. Er bare lidt ked af at Susanne ikke er her mere så jeg også kunne få snakket med hende - Marie
nouw.com/gratefulmarie