Psykiatrisk skadestue

Hej alle sammen og glædelig fredag!

I går var jeg til min første samtale, ude på ambulatoriet for skizofreni og psykose. Formålet med samtalen, var at finde en diagnose til mig. Efter at have snakket med en psykiater fra afdelingen, kom han med den konklusion at jeg muligvis lider af en svær depression med psykotiske episoder. Han bedømte derefter at jeg skulle indlægges, for at få styr på min medicin. For at blive indlagt, skal man altid tage ud på den psykiatriske skadestue, for at blive vurderet. Min mor og jeg kører så derud, hvor vi sidder og venter i 3 timer inden jeg bliver kaldt til samtale. Ventetiden er alting lang derude, så vi var forberedt på at vente i noget tid. Det vi dog ikke var forberedt på, var at da jeg bliver kaldt ind til samtale får jeg at vide at der ikke er plads til mig.

Denne meddelelse, gjorde min mor og jeg ret sure. Vi følte vi lige havde spildt 3 timer, for at få en meddelelse om at der ikke er plads. Dette er bare et af de eksempler der er, at psykiatrien fejler. Det er selvfølgelig ikke deres fejl. De har ikke så mange værelser pga regeringens nedskæringer. Hvis der er noget der kan gøre mig rigtig vred, er det når regeringen ikke giver penge der hvor der er brug for det. Psykiatrien er presset nok i forvejen og bliver endnu mere presset når de bliver nød til at sende en meget syg person hjem.

Jeg ville bare dele min oplevelse med jer, så i kan forstå hvor svært det er at komme til den psykiatriske skadestue. Udover den lange ventetid, kan man altid blive sendt hjem, hvis alle afdelingerne er fyldte som i mit tilfælde. Den eneste mulighed jeg har nu, er at ringe derind på mandag og høre om der er plads till mig. Indtil videre må jeg bare klare mig igennem denne weekend med alle stemmerne.

Har i haft nogen problemer med den psykiatriske skadestue?

-Gratefulmarie

  • Life

Synes godt om

Kommentarer

Camilla,
Åh trust me, den smøre var jeg også igennem. Jeg er dog godt nok indlagt på 2. måned nu, men da jeg blev indlagt sad jeg vitterligt i skadestuen fra kl 10 om morgenen til kl 18 om aftenen, inden jeg endelig blev indlagt. Det startede med en ventetid på 3 timer for først at få en MR scanning. Herefter gik der igen nogle timer inden en læge fra psykiatrien kom og snakkede med mig. Og da det var overstået, skulle jeg bare lige vente på der kom nogen fra afdelingen ned og hente mig; dette tog også et par timer btw. Jeg synes dog, det er virkelig ærgerligt, at de bare sendte dig hjem; de kan selvfølgelig ikke gøre så meget, hvis alle pladser er optagede. Det er også, af hvad jeg har erfaret og læst mig til, et meget alment problem landet over. Hvad der VIRKELIG irriterer mig (nu kan jeg ikke tale om andre steder i landet) er, at der hen mod slutningen af måneden, bliver indlagt de samme unge, og det er virkelig tydeligt, de bare bliver indlagt fordi, de ikke har flere penge til mad (en har også selv sagt det). Synes virkelig det er ekstremt egoistisk af sådanne personer og jeg forstår ikke, at lægerne ikke opdager det. Wauw, det blev en lang kommentar, sorry c: Hvis der ikke er plads til en, bliver man sat på en venteliste (for mangel på bedre ord), eller bliver man så bare efterladt til sig selv?
adolar.dk
gratefulmarie
gratefulmarie,
Man kan tinge til det ambulatorie man gerne vil indlægges under og blive sat på en venteliste men hvis de mener der kommer én der har mere brug for det kommer de ind istedet. Har dog aldrig hørt at folk bliver indlagt fordi de ikke har penge til mad. Dette er ubegribeligt og slet ikke i orden. Hele systemet i psykiatrien fejler og har efter min mening brug for forandring med det samme.
nouw.com/gratefulmarie
Camilla,
Det vil jeg give dig ret i, men der er jo ikke rigtigt nogen politikere der har fokus på psykisk helbred/sygdomme. Det bliver altid, mere eller mindre, glemt og jeg langt fra, at der foreligger et optimalt fundament i samfundet, hvor der er plads til at være psykisk syg; hverken med forskellige behandlingsforløb, økonomisk eller støttemæssigt. Som eksempel er alle de forskellige regler/love meget generaliserende, med undtagelse af få særskilte diagnoser, hvor det bare er ens for alle.
adolar.dk