Revers 30 things before 30

Hej alle sammen og glædelig tirsdag!

Siden jeg snart bliver 22, tænkte jeg at jeg ville lave en revers 30 things before 30 liste. Vi kender alle godt den liste, vi har lavet med ting, vi gerne vil opleve inden vi bliver 30. Vi glemmer nogen gange, at vi allerede har lavet de fleste ting måske. Inden jeg startede med at skrive, kikkede jeg på andres liste, med hvad de gerne ville lave inden de bliver 30. Det gik op for mig, at de fleste ting, har jeg allerede lavet. Jeg tænkte derfor jeg ville, skrive hvad jeg allerede har oplevet inden jeg bliver 30.

Bo i udlandet

Da jeg var 16, flyttede jeg til USA og boede ved en værtsfamilie i et helt år.

Gør noget der skræmmer dig

I maj sidste år, gjorde jeg noget der skræmte mig. Jeg har meget højdeskræk som i sikkert ved, så da min familie skulle ud og flyve i en svæveflyver, fik de mig overtalt til at prøve det. I starten var jeg så skræmt at jeg næsten ikke ville, men da vi var oppe i luften endte jeg med at elske det.

Tag på en roadtrip

Da jeg var på udveksling, fik jeg den mulighed at rejse igennem Amerika med en masse andre udvekslingstudenter i en bus. Hele turen tog 1 måned og vi nåede at se, alle de byer man næsten skal se når man er der.

Se GrandCanyon

Et af de fantastiske steder, vi var ved på busturen var Grand Canyon. Det hele virkede uvirkeligt og falsk men helt klart et sted man skal se. Mine venner og jeg prøvede også at gå ned til bunden, men måtte opgive da der var for varmt og vi næsten havde drukket alt det vand vi havde på os.

Ændrer ens livsstil

Sidste år, startede jeg langsomt med at ændrer min livsstil. I mange år, har jeg haft et lille problem med mad og motion. Det har altid svinget meget og påvirket mit humør og min psyke. Sidste år fjernede jeg min badevægt og begyndte at dyrke motion for at få det bedrer psykisk og spise rigtige måltider. Dette har gjort at jeg er blivet gladere og være med til flere ting.

Hvis en person, hvor meget du elsker dem

Da min veninde i august havde fødselsdag, overraskede jeg hende med et værelse fuldt med balloner, konfetti og meget mere. Min tanke var at jeg ville vise min veninde, hvor glad jeg er for at hun blev født ved at forkæle hende. Hele dagen nød vi begge to, og elsker det minde hvor hun går ind på værelset og smiler fra ører til ører.

Forkæl dig selv

Den måde jeg forkæler mig selv på, er at tage i wellness i Gigantium med min forlovede. Det er virkelig et sted, man bare kan få lov til at stresse af. Deres sauna og boblebad, sætter virkelig alt på pause. Kan sagtens, bruge en helt dag deroppe.

Lær et andet sprog

Jeg har snakket tidliger på bloggen om, at jeg kan ASL (american sign language). Dette tog lang tid at lære det, da jeg selv skulle lære mig selv det. Mange år er brugt på, at se film og tv hvor folk bruger tegnsprog. Har også brugt mange timer på at se flere film på nettet, hvor folk forklarer de forskellige tegn.

Lær at lave et ordentlig måltid

Det har i mange år, været min drøm at kunne stå i et køkken og lave mad til folk. Det er dog først her i januar, at jeg virkelig begyndte at træne mine madlavningsevner. Kan dog stolt sige, at jeg allerede har udviklet min evne meget mere end jeg ville have troet.

Date én der slet ikke er din type

Jeg datede kort (2 uger) denne fyr, der bare var det modsatte af mig. vi havde intet tilfældig men tvang mig nærmest til at blive, fordi jeg var lidt træt af de type fyrer jeg normalt ville date. Fandt dog hurtig ud af, at der er en grund til jeg vælger de fyrer jeg gør og at der er ingen skam i at have en type. Er dog glad for, at jeg nu har den oplevelse jeg kan kikke tilbage på.

Gå på en date

Jeg har kun prøvet at være på ét par dates - igen, kun for at prøve det. Jeg fandt dog hurtig ud af, hvorfor folk hader det og opgav. Selvom det ikke fungerede, er jeg glad for at jeg har de oplevelse. Føler det er meget vigtigt, at prøve at gå på en date. Bare så man har prøvet det.

Tag til en koncert

For et par år siden, tog min lillesøster og jeg til en Lukas Graham koncert i Herning. Vi er begge kæmpe fan af ham, så det skulle jo prøves. Min lillesøster havde dog været til nogen andre koncerter så hun var mere van til det end jeg. vi endte dog med at hygge og synge med på sangene.

Vær med til en demonstration

I 2016 - da regeringen ville skærer ned på SUen, deltog jeg aktiv i demonstrationen. Jeg var med til at lave skilte, snakke med tv2 og råbe højt igennem Aalborgs gader hvorfor vi nægter at regeringen skulle skærer i vores allerede lave SU.

Kend din tro

Igennem folkeskolen, skiftede jeg religion tit. Jeg prøvede at finde en religion der gav mening for mig. Det endte dog med, at jeg så mig selv som buddhist i rigtig lang tid. Det var først for et par år siden, at jeg identificere mig som kristen. For nogen år siden da jeg var virkelig syg - jeg selvskadet en del og havde et par selvmordsforsøg, fandt jeg endelig gud. Tanken om at han ikke giver os mere end hvad vi kan klarer var en kæmpe trøst for mig. Det betyd nemlig at der var én person derude, der vidste jeg ville få det bedrer - selvom jeg ikke selv vidste det.

Gør noget frivilligt arbejde

Da jeg boede i Amerika, lavede jeg meget frivilligt arbejde. Jeg tog imod folks gamle elektroniske ting og sorterede dem og donerede dem. Jeg serverede varmt kakao til en julekoncert, der blev holdt i min by. Jeg stod frivillig til en 5K løb, i min by. Elsker at være frivillig, føler virkelig at man får så meget tilbage ved at hjælpe andre - selvom det er hårdt arbejde.

Bliv forlovet

I ved alle sammen godt, at i januar friede min kæreste til mig. Dette minde, kikker jeg meget tilbage på og det fylder min krop med ren glæde. Jeg er så glad for at jeg allerede nu, har fundet den person jeg skal tilbringe resten af mit liv med. Det at finde en person der elsker én for alt man er, både de gode ting men også de dårlige er en dejlig og tryg følelse.

Hjælpe en anden person

Ude på psyk, er de begyndt at kalde mig for “mirakel barnet”, fordi jeg på så kort tid har fået det bedrer end de troede jeg kunne. Jeg fik derfor chancen, for at snakke med en anden patient, omkring hvad jeg har gjort for at komme på den anden side. Det at kunne hjælpe et andet menneske, giver mig så meget glæde, at min kontakt person vil have mig til at snakke med flere mennesker - hvilket jeg ser meget frem til.

Hav et kæledyr

Da jeg flyttede hjemmefra, havde jeg besluttet mig for at have et kæledyr. Jeg fandt derfor denne søde kat, som så kom og boede ved mig. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at vi begge ikke trivedes og måtte give hende væk. Det var en hård beslutning men når jeg kikker tilbage på det, er jeg glad for at jeg gjorde det.

Tag til en festival

Siden jeg var lille, har jeg altid været med til Nibe festival. Det var dog første gang sidste år, at jeg var med til den hvor jeg kunne drikke. Dette var en oplevelse i sig selv, da man igennem sol og regn, står og skråler med på Kim Larsen mens man har to øl i hånden. Fandt dog hurtigt ud af, at jeg ikke er en rigtig festival type - fortrækker at jeg kan sove i en seng, hvis jeg skal være på hele tiden. Fortrækker også et rent toilet og godt mad. Er dog glad for oplevelsen.

Oplev en anden kultur

Da jeg for et par år siden, tog til Tyrkiet med min familie. Fik jeg lov til, at opleve en ny kultur. Det med, at man kunne hører Moskeen i det fjerne, der kaldte til bøn havde jeg aldrig oplevet før. Jeg fik også chancen for at komme i en moske, og gå med tørklæde. Jeg blev virkelig forelsket i deres kultur, fordi den er det modsatte af hvad jeg har oplevet.

​Hvilke ting har i prøvet? Har vi måske prøvet nogen af de samme ting?

  • Life

Synes godt om

Kommentarer

frurosendahl
frurosendahl,
Spændende læsning, hvor hyggeligt at du vil dele lidt om dig selv! ❤️
nouw.com/frurosendahl